Wednesday, July 8, 2009

ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္း


ညီမငယ္ ေမကဆုန္ က " ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစမယ့္ ဟင္း " ဆိုျပီး ေရးဖို႔ တက္(ဂ္)လာတဲ့ အတၢက္ ေတာ္ေတာ္ကို စဥ္းစားျပီး ေရးလိုက္ ရပါတယ္။ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ၾကိဳက္ခဲ့တာ စားခဲ့တာေတၢ က ေတာ္ေတာ္ကို မ်ားခဲ့တာ ၊ ျပီးေတာ့ ဟင္းမွမဟုတ္ဘူး တစ္ျခားဟာေတၢကိုပါ အစားမ်ားခဲ့တယ္ ဆိုေတာ့ကာ အဲ့ဒီ့ထဲကမွ တကယ္ ငယ္ဘ၀ကို အမွတ္ရေစတဲ့ ဟင္းေတၢနဲ႔ ၾကိဳက္ခဲ့ရတာေတၢကို ပဲ နဲနဲခ်ေရးၾကည့္ပါရေစလို႔ ခၢင့္ပန္ပါရေစ ခင္ဗ်ာ .............




**********

ရန္ကုန္ကေန အေ၀းေျပးကားကို စီးျပီး နယ္ကို အလွဴလုပ္ရေအာင္ဆိုျပီး ခရီးထၢက္လာခဲ့ပါတယ္။ဒီလိုနဲ႔ လမ္းခရီးကို ေရာက္ေတာ့ ထမင္းစား ခဏနားမယ္ဆိုျပီး ဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာ ကားရပ္ေပးလို႔ ဆင္းလာရင္း ေဘးပတ္၀န္းက်င္ကိုၾကည့္ လိုက္ေတာ့ .... ဗန္းကေလးေတၢနဲ႔ထမ္းလို႔ ေရာင္းေနၾကတယ္ ..ငယ္ငယ္က နယ္မွာေနတုန္း အေမ က ၀ယ္၀ယ္ျပီး ေၾကာ္ေၾကာ္ေကၽြးတတ္တဲ့ ..စာကေလးေၾကာ္ေလးေတၢပါ..ေအာ္ တစ္ခါတစ္ရံ ထမင္းနဲ႔ေတာင္မစားပဲ ေရေႏၢးနဲ႔ ထိုင္ျမည္းခဲ့ဖူးတဲ့ ..အေကာင္ေလးေတၢကို အေမက သနားတယ္ဆိုျပီး အဆက္ျဖတ္လိုက္တဲ့ အခ်ိန္ကစလို႔ အဆက္ျပတ္ေနခဲ့တာ ခုလိုျပန္ေတၢ႔လိုက္ရေတာ့ ဟိုး အရင္ ကေလးဘ၀က အေကာင္ေလးေတၢကို အထူးအဆန္းလုပ္ စားတတ္တဲ့ အခ်ိန္ေတၢကို ျပန္လည္ တသမိခဲ့ပါတယ္။အဲ့ဒီ့တုန္းကေတာ့ ဘာသိမွာလဲ ရရင္ၾကိဳက္ရင္ ၾကိတ္တာပဲေပါ့ေနာ္....

ဒီလိုနဲ႔ဆက္ထၢက္ လာခဲ့တာ ျပည္ျမိဳ႕ ကို ေရာက္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ငယ္ငယ္က ေနခဲ့ဖူးတဲ့ ေက်ာင္းတစ္ေက်ာင္းနားမွာ ျပည္ပလာတာ ေကာင္းေကာင္း တစ္ပၢဲ ကို စားရင္း ဟိုးငယ္ငယ္ အခ်ိန္ကေန အခု အခ်ိန္အထိ အနည္းဆံုး တစ္လ တစ္ၾကိမ္ေလာက္ကို အေမ ခ်က္ေကၽြးခဲ့ တဲ့ ျပည္ ပလာတာ ကို သတိရမိပါရဲ႕...ကၽြန္ေတာ္ ၆ ႏွစ္သားေလာက္က ပလာတာ လုပ္မယ့္ ပစၥည္းေတၢ ကို ကားေပၚတင္ရင္း ျပည္ျမိဳ႕ ကေန နဲနဲ (၁၂မိုင္) ေလာက္ အလွမ္းေ၀းတဲ့ ေတာ႐ၢာေလးတစ္႐ၢာ က ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ အလွဴလုပ္ခဲ့တဲ့ေန႔ ေလး က ကၽြန္ေတာ့စိတ္ထဲ ကို တိုး၀င္လာခဲ့တာနဲ႔ ခပ္သုတ္သုတ္ စားခဲ့ပါတယ္......

အဲ..ဒီလိုနဲ႔ ခုနကေျပာတဲ့ေက်း႐ၢာေလးကိုေရာက္တယ္ ဆိုပါေတာ့ ျပီးေတာ့ အမ်ိဳးေတၢ အိမ္မွာေနရင္းနဲ႔ ညီမတစ္ေယာက္က အျပင္ထၢက္မလို႔တဲ့ ျပည္ဖက္ကိုသၢားမွာတဲ့ ဘာမုန္႔၀ယ္ခဲ့ရမလဲေမးေတာ့ ..စဥ္းစားတယ္..ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲဆိုေတာ့ ဟိုးအရင္ ကၽြန္ေတာ္ငယ္ငယ္က ေနခဲ့တဲ့ လမ္းထဲက တ႐ုတ္မၾကီးတစ္ေယာက္ ကလက္ရာေကာင္းေကာင္းနဲ႔ လမ္းထိပ္ေစ်းဆိုင္တန္းေလးမွာ မနက္ေစာေစာ ေရာင္းရင္း ကၽြန္ေတာ္အတၢက္ နံနက္စာလို ျဖစ္ခဲ့ဖူးတဲ့ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆၢဲ ဆိုင္ေလးမွာ မနက္ေစာေစာ ေက်ာင္းမသၢားခင္ ၀င္၀င္ျပီး စားသၢားတတ္ခဲ့တာကို သတိရမိေတာ့...သိတယ္ေနာ္...ညီမကို ဘာမွာ မလဲဆို တာကေတာ့ ...အဲ့ဒီ့ ဟာေလးေပါ့ခင္ဗ်ာ...

ဒါနဲ႔ ေနရင္းနဲ႔ အလွဴေရာက္ရင္ ေကၽြးေမၢးဧည့္ခံမယ့္ ဟာေတၢကို တိုင္ပင္ၾကေတာ့ နယ္မွာဆို အလွဴတိုင္း မပါမျဖစ္ ငေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ေလးေတာ့ ထည့္ျဖစ္ေအာင္ထည့္ပါလို႔ ေျပာသံၾကားေတာ့ ဟိုးငယ္ငယ္က အဘိုးနဲ႔ အလွဴတစ္ခုမွာ အဲ့ဒီ့ ငေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ေလးနဲ႔ အ၀အျပဲ ၀င္တီးခဲ့တာေလးကို သတိရမိခဲ့ ပါတယ္။

ေနာက္ေတာ့ အေမအျမဲ ေၾကာ္ေၾကာ္ျပီး ေပးတတ္တဲ့ ငပိေၾကာ္ ေခၚမလား ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ေခၚမလား အဲ့ဒါေလးလည္း အလွဴမွာ ထည့္ေပးပါလားလို႔ ကၽြန္ေတာ္ကေျပာေတာ့ ဒီမွာက င႐ုတ္သီးေၾကာ္ကို ပိုၾကိဳက္ၾကတယ္တဲ့ ။ျပီးမွ သရက္သီး အစိမ္းသုတ္ နဲ႔ အခ်ဥ္ သေဘာမ်ိိဳး လုပ္ျပီး ၀က္သားဆီျပန္ တို႔ ၾကက္သားဟင္းတို႕ ငသေလာက္ေပါင္းတို႔ ဆိုတာမ်ိဳးေတၢကို ေကၽြးမွ လူၾကိဳက္မ်ားတာဆိုေတာ့ ကာ အလွဴေန႔ ကို ေရာက္မွ ခုနက င႐ုတ္သီးေၾကာ္နဲ႔ သရက္သီး သုတ္ကို အရင္ ကို ဦးေအာင္၀င္တၢယ္ျပီးေတာ့ မွ ...ဟာ...ဒီဟင္းမ်ိဳးေတၢက ဟိုးငယ္ငယ္တုန္းက ကိုယ္ကသတိမထားမိလို႔ပါ..အျမဲကို ေတၢ႔ဖူး စားဖူးေနက်ပါပဲလို႔.... (အဲ့ဒီ့႐ၢာေလး ကို တစ္ခါက ၁၀ ႏွစ္ၾကာျပီးမွ တစ္ေခါက္ ျပန္ေရာက္ျဖစ္တယ္။ခုေနာက္ပိုင္းေတာ့ ၃ ႏွစ္ျခား တစ္ခါ ေလာက္ေတာ့ ေရာက္ပါတယ္။ခုေတာ့ Vacation ျပန္တိုင္း သၢားမယ္လို႔ စိတ္ကူးထားပါတယ္။)

ထူးျခားတာကေတာ့ အဲ့ဒီ့မွာ ေနတုန္း ခဏ ေန႔တိုင္းလိုလို ေဂၢးေတာက္႐ၢက္ ဟင္းခ်ိဳ ခါးခါးေလး ကို ေသာက္ခဲ့ရပါတယ္။တစ္ခ်ိဳ႕ ကေတာ့ ဒီနာမည္ကို မၾကားဖူးဖူးတဲ့ ေျပာၾကပါတယ္။သက္သက္ ေလးနဲ႔ ခံတၢင္းလိုက္ေစပါတယ္..ေသာက္ရင္းနဲ႔ ငယ္ငယ္က ေဆးျဖစ္၀ါးျဖစ္ဆိုျပီး အရည္သက္သက္ညွစ္တိုက္တာကိုလည္း ႏွာေခါင္းပိတ္ ေသာက္ခဲ့ရပံု ေလးကို အမွတ္ရမိပါေသးတယ္..

ကဲ ဆက္ေျပာရရင္ အမ်ားၾကီးျဖစ္သၢားမယ္..ျပီးေတာ့ ငယ္ဘ၀ကို သတိရပံုေတၢကေတာ့ အသက္ၾကီးလာေလေလ ျပန္ေျပာျပဖို႔ေတာ္ေတာ္ စိတ္အားသန္ေလမို႔ ပါ.။

အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့စိတ္ထဲမွာ အဲ့ဒါေလးေတၢကို သတိတရ႐ွိေနရင္း က အိမ္ရဲ႕အေ၀း အလုပ္ထဲက Cafeteria မွာ ေန႔တိုင္းေကၽြးတဲ့ မခ်စ္ေသာ္လည္း ေအာင့္ကာနမ္း ဟင္းမ်ားနဲ႔ ႏွစ္ပါးသၢားရင္း ၊ တစ္ခါတစ္ရံ သူငယ္ခ်င္းေတၢ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး အိမ္အလၢမ္းေျပ ဟင္းကေလးေတၢကို ခ်က္စားရင္း ...

ျပီးေတာ့ .....ျမင္႐ံုနဲ႔ သၢားရည္က်သၢားေအာင္ Online ကေန လုပ္ျပေနၾကတဲ့ ..........


  • အစ္ပ်ိဳၾကီး ဆိုေတာ့ ဟင္းဘယ္လိုခ်က္လဲဆိုတာသိခ်င္လို႔ မငံု ကို ေမးရင္း ၊

  • ၾကက္ဥေတာ့ ေကာင္းေကာင္းျပဳတ္တတ္ပါတယ္ဆို တဲ့ ညီမ လတ္လတ္ေဇာ္ တစ္ေယာက္ ဘာေတၢ ဘယ္လိုခ်က္စား ေနတယ္ဆိုတာကို သိခ်င္မိရင္း ...ဆက္ တက္(ဂ္) လိုက္ရပါတယ္ လို႔ ...
အခ်ိန္ရမွ နားေထာင္ပါ...အဲ..အခ်ိန္ရရင္ ေရးေပးၾကပါ ေျပာျပေပး ၾကပါဦးေနာ္... " ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ အစားအစာ ေလးမ်ား " ကို ေလ..........




(ပံုထဲက ဟင္းေတၢကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ခ်က္တာ မဟုတ္ရပါ..ဟုတ္တယ္ဆိုလည္း ယံုၾကမွာမွ မဟုတ္တာ... ဒီေတာ့ ေဟာ့ဒီ့ေနရာ ေလးကေန ခ်က္ျပီးသားေတၢကို အဆင္သင့္ ယူလာေပးတာေလ..)

မိတ္ေဆၢမ်ား အားလံုး ေပ်ာ္ပါေစ
လင္းၾကယ္ျဖဴ
www.lkphyu.blogspot.com

20 ေယာက္ရဲ႕အျမင္:

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

တစ္ေနရာယူၿပီး ေဂြးေတာက္ဟင္းခ်ိဳေရေလး အႀကိဳက္ဆုံးပါဘဲလုိ႔ ေျပာဆုိခြင့္ျပဳပါ။

ခ်မ္းျမသာယာ ရွိပါေစ။

သူႀကီးမင္း (တုုံးဖလား) said...

တစ္ေနရာယူတာမဟုတ္ပါ။ နံပါတ္တစ္ဆုိတဲ့ ေနရာကုိယူတာပါ။ လြဲေနမွာစုိးလုိ႔။ ျမန္မာစာဟာ တစ္ခါတစ္ေလ အရမ္းေရာေထြးတတ္တယ္။
ဥပမာ။
သိမွသိမသိကုိသိသည္မသိကသိမသိကုိမသိ။

ေပ်ာ္ရြင္ပါေစ။

Anonymous said...

ကိုၾကီးေနာ္းးးးးးးးးးး
း)

ရံုေလး

ေမေလး said...

အကိုလင္းေရ
ဟင္းပုံေလးေတြ သေရ လာက်သြားပါတယ္။
အၿမဲတမ္းခင္ေနမဲ႔
ေမေလး

ေႏြးေနျခည္ said...

အခ်ိတ္အဆက္ေလးနဲ႕ စားစရာေလးေတြေရးသြားတာ ေကာင္းပါ့...
စားစရာအေၾကာင္းေရးရင္ မ်က္ရည္ေတာက္ေတာက္က်ရမွာမို႕ စိတ္ခိုင္တဲ့ အခ်ိန္က်မွပဲေရးေတာ့မယ္ း)

ေမကဆုန္ said...

အစ္ကိုေရ ေရးေပးတာ ေက်းဇူးရွင္႔.. ငေဴခာက္ေထာင္းနဲ့ သရက္သီးသုပ္ေလးေတာ့ ေတာ္ေတာ္လြမ္းသြားတယ္.. အိမ္မွာခ်က္စားတာထက္ အလွဴမွာသြားစားတာကပိုေကာင္းတယ္ေလ. :) ဴပည္ကိုေရာက္တိုင္းေတာ့ စိန္ပန္းသုပ္နဲ့ ထမင္းသုပ္ အဴမဲလိုလိုစားဴဖစ္ပါတယ္.. ဂလု ဂလု

မိုးစက္အိမ္ said...

အကိုကလည္း ဗိုက္ဆာတဲ. အခ်ိန္
၀င္လာတာနဲ. ကြက္တိၿဖစ္ေနတယ္ဗ်ာ
သေရေတာင္ က်ခ်င္လာၿပီ...ခ်ားခ်င္တယ္ဂ်ာ :D

လၿပည္႔ရိပ္ said...

ငယ္ဘဝကိုသတိရေစတဲ႔ ဟင္းေတြကိုဖတ္ရင္း သေရေတာက္ေတာက္က်သြားပါတယ္။ စားခ်င္တာမရႏိုင္တဲ့ ရွာရန္ခက္ခဲတဲ႕အရပ္မွာမို႔ ခ်က္ခ်င္းပဲေမြးရပ္ေၿမကိုသတိရမိတယ္။ ၿပည္အရပ္ဘက္ကလာသူမို႔ စားစရာအားလံုးကလည္းကြ်န္မနဲ့ တရင္တနီးရွိလွတယ္။

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

ဖတ္ေနရင္းနဲ႔ ျမင္ေယာင္လိုက္ပါတယ္.....စာကေလးေၾကာ္စားေနပံု။
ေနာက္ျပီး ေဂြးေသာက္ရြက္ကိုအရည္ညွစ္ေသာက္ေနပံု။
ေနာက္ျပီး အလွဳဳတြင္ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္နိဳက္စားေနပံု။
ေျခာက္နွစ္ေလာက္ဆိုေတာ႔နတ္ခ်ီးတြဲေလာင္းေလးကိုပါ။
အစ္မဂ်ာမုန္းဒန္လည္းေဂြးေတာက္ရြက္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။
အမဲသားကိုေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီးေဂြးေတာက္ရြက္နဲ႔ေၾကာ္စားရင္အရမ္းေကာင္းတယ္။
ေဂြးေတာက္ရြက္ရဲ့ထူးျခားခ်က္က ဘယ္အသီးအရြက္နဲ႔ပဲေရာေရာ တျခားအရြက္ကိုလံုး၀မခါးေစဘူး၊ သူ႔အရြက္စားလိုက္မွသာခါးတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ဘာနဲ႔ပဲေရာခ်က္ခ်က္ ကိစၥမရိွဘူး။
ခင္းတဲ႔မမ
ဂ်ာမုန္းဒန္

ဝက္ဝံေလး said...

မ်ားသိတယ္ ပုဇြန္ပံဳက google ကေန ရွာတာ ဟုတ္ မ်ားလဲ ရွာဖူးလို႔ သိေနတယ္ ေလ ဟဟဟ

Devil said...

ဟင္းေတြကိုၾကည့္ရင္း သေရေတာက္ေတာက္က်သြားျပီ....

Anonymous said...

သေရေတာင္က်သြားျပီ....

မငံု said...

အဲဒီပံုထဲက အတိုင္း လာမဲ႔ ေသာၾကာေန႔မွာ ခ်က္ေကၽြးဖို႔ တာ၀န္က်ေၾကာင္း လာေျပာတာပါ။ :)

Beauty Studio USA Branded Store said...

ဟင္းေတြက သေရၾကခ်င္စရာေတြပဲ။အမေလး.ဗိုက္စာလာျပီ။ပံုေတြေငးျပီး စားဦးမွပဲ။

ကိုလူေထြး said...

မ်က္ႏွာၾကီးရာ ဟင္းဖတ္ပါသြားတယ္.. ဟဲဟဲ..

းဝ)

Anonymous said...

သရက္သီးအစိမ္းသုတ္ ၀က္သားဟင္း ... ေကာင္းလိုက္တယ္ တအားၾကိဳက္တယ္ ... ငေၿခာက္ေထာင္းေၾကာ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္ ၿပည္ပလာတာေတာ့မစားဖူးဘူး ၿပည္ပလာတာနဲ့ တၿခားပလာတာကဘယ္လိုကြာလဲမသိဘူး

rose of sharon said...

ဟင္းပံုေလးေတြက ငယ္ဘဝကိုသတိရေလာက္ပါတယ္ သိပ္ေကာင္းမဲ႔ပံုဘဲ

ေဇာ္ said...

လုပ္ေတာ့မယ္ ကုိၾကယ္ကေတာ့။
=)
ေရးမယ္ဗ်ာ။ ဒါေပမယ့္ အဟိ။ ဘဲဥကုိေတာ့ အရင္ ျပဳတ္လုိက္ဦးမယ္။ အဟီး။ =P

အိမ္မွာ တစ္ေယာက္ကိုေတာ့ အေၾကြးဆပ္ျပီးသြားျပီ။
ကုိၾကယ့္ကုိေတာ့ အခ်င္းခ်င္းမုိ႕ ေအးေဆးေပါ့ေနာ့ ကုိၾကယ္။ ဟဲဟဲ။ =P

မိုးခါး said...

စားခ်င္စရာၾကီး :D:D
ဗိုက္ပါဆာလာဘီ :P

မဟာဆန္ said...

ေခြးေတာက္ရြက္ ခရုၿဖင္႔ ခ်က္၍ အရည္ေသာက္ေသာ္ လြန္စြာေကာင္း၏..။။